Λίγα λόγια για μένα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του Ψυχολόγου στην Ελλάδα και απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας, με κατεύθυνση Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Eφαρμοσμένη Κλινική Ψυχολογία» του Πανεπιστημίου UCLAN της Αγγλίας.

Έχω κλινική εμπειρία με παιδιά και εφήβους, ενήλικες καθώς και με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ενδεικτικά, έχω εκπονήσει πρακτική άσκηση και εθελοντική εργασία με θεραπευόμενους εφήβους ευρέως φάσματος ψυχοπαθολογίας στο τμήμα Εφήβων και Νέων του «Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς»  και πρακτική άσκηση στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ). ‘Εχω εργαστεί ως ψυχολόγος σε 5 Δημοτικά Σχολεία του Χαλανδρίου με παιδιά από 6 έως και 12 ετών, καθώς και σε Ειδικό Σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) με εφήβους από 13 ετών και άνω, παρέχοντας διαγνωστική αξιολόγηση, ψυχολογική στήριξη στους μαθητές και συμβουλευτική στους γονείς και στους δασκάλους τους. Επίσης, στο παρελθόν εργάστηκα ως ψυχολόγος στον ΕΟΔΥ και σε δύο διεθνείς μη κερδοσκοπικές οργανώσεις παρέχοντας αξιολόγηση, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε ενήλικο πληθυσμό προσφύγων. Επιπλέον, έχω εργαστεί ως ψυχολόγος σε κέντρο για παιδιά και εφήβους παρέχοντας ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες, συμβουλευτική γονέων και χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων (WISC, C.A.T, T.A.T).

Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών μου μέχρι και σήμερα, έχω παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων.  Έχω εκπαιδευτεί και ακολουθώ ψυχοδυναμική  προσέγγιση στην διάγνωση και ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων.

© Copyright - Myrto Kalaitzi - 2022